Hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is een garantie die je kunt krijgen bij het afsluiten van een hypotheek. Een hypotheek met NHG geeft je een vangnet als je door omstandigheden je hypotheek niet meer kunt betalen. Of als een restschuld overblijft na de verkoop van je huis.

Een ander voordeel van een hypotheek met NHG is dat je meestal een lagere hypotheekrente krijgt. Niet alleen bij het afsluiten van de hypotheek, maar ook bij een renteherziening, dus voor de looptijd van je hypotheek. 

Kosten

Om een hypotheek met NHG af te sluiten, betaal je éénmalig kosten. Deze kosten worden ‘borgtochtprovisie’ genoemd. In 2024 betaal je 0,6% van het hypotheekbedrag om gebruik te maken van de Nationale Hypotheek Garantie. Maar je kunt bepaalde kosten voor het afsluiten van een hypotheek bij de belastingaangifte in aftrek brengen. Ook de borgtochtprovisie van 0,6% is aftrekbaar, waardoor de netto kosten lager zijn. 

Maximaal bedrag voor een hypotheek met NHG

Als je een huis koopt, kun je een hypotheek met NHG afsluiten. Het aankoopbedrag van je huis mag in 2024 maximaal € 435.000,- zijn. Voor een nieuwbouwwoning met energielabel A++++ kun je in 2024 met NHG maximaal € 461.000,- lenen. Voor het nemen van energiebesparende maatregelen kun je onder voorwaarden tot € 461.000,- lenen, mits het extra bedrag volledig aan deze maatregelen wordt besteed.

Een hypotheek met NHG is ook mogelijk wanneer je je bestaande hypotheek wil verhogen voor bijvoorbeeld een verbouwing. Vraag je hypotheekadviseur naar de mogelijkheden.

Lees meer

Fasciliteiten

Bij het kopen van een bestaand huis betaal je in principe overdrachtsbelasting en kosten voor het verkrijgen en vestigen van de hypotheek. De hypotheekrente die je betaalt, is onder voorwaarden (voor een deel) aftrekbaar voor de heffing van de inkomstenbelasting. Er zijn ook andere kosten die je kunt aftrekken.

Lees meer
Oud huis

Actuele rentestanden

Verduurzamen tegen aantrekkelijke voorwaarden? Dat kan! Woonnu beloont duurzaam wonen met scherpe tarieven en rentekorting vanaf energielabel B. We bieden alle rentevaste periodes van 1 tot en met 30 jaar aan. Inclusief 30 jaar aflosvrij. Op deze manier maken we duurzaam wonen voor iedereen haalbaar en betaalbaar.

Lees meer
Vrouw staat op veranda

Woonnu hypotheekproducten

Woonnu heeft hypotheken met heldere en eenvoudige voorwaarden. Het is belangrijk dat je begrijpt welke mogelijkheden er zijn en of de hypotheek zowel nu als in de toekomst past bij jouw persoonlijke situatie. Je hypotheekadviseur helpt je bij het maken van deze keuze. Om goed voorbereid te zijn op je adviesgesprek, laten we je hieronder alvast kennis maken met de verschillende producten van Woonnu.

Lees meer

Waar kunnen we je mee helpen?

Helaas geen resultaten gevonden.