Duurzaam oversluiten met rentekorting

Wil je je hypotheek oversluiten om te profiteren van de huidige scherpe rentetarieven? Denk dan ook meteen aan duurzamer wonen. Want Woonnu beloont duurzaam wonen met een aantrekkelijke rentekorting vanaf energielabel B.

Adviseur staat met stel in de keuken

Je hypotheek oversluiten?

Woon je al in een duurzaam huis, label B of groener? Dan profiteer je direct van de Woonnu rentekorting! Bekijk hier onze actuele rentestanden en bereken jouw voordeel. Woon je in een fijn huis, maar heeft je huis nog geen label B of groener? En wil je wel verduurzamen? Dan is dat makkelijker dan je denkt. Zo kan bijvoorbeeld een jaren ‘70 huis vaak al verduurzaamd worden met enkele duurzame aanpassingen.

Duurzaam oversluiten

Met duurzaam oversluiten woon je comfortabeler én voordeliger. Woonnu helpt je tijdens het verduurzamingstraject. Uiteraard is elke woonsituatie anders, daarom werkt Woonnu samen met verduurzamingspartner Susteen. Deze partner komt bij jou thuis en maakt een op-maat-gemaakt duurzaamheidsrapport. Zodat precies duidelijk wordt hoe jij jouw huis kunt verduurzamen en welke investering en terugverdientijd daar tegenover staan. 

En dit duurzamer huis levert je een dubbel voordeel op. Hoe groener je label, hoe hoger je rentekorting! Gaat je huis door het doorvoeren van duurzame maatregel(en) van label C naar label B, dan profiteer je direct van de rentekorting voor label B. Verduurzaam je nog meer en krijgt je huis label A, dan profiteer je direct van nóg meer rentekorting, ook als de hypotheek al loopt. Het andere voordeel haal je uit het hoger wooncomfort dat een duurzamer huis je biedt en een lagere energierekening. Al deze besparingen maken oversluiten naar een Woonnu hypotheek aantrekkelijk.

Inzicht in 3 stappen

Klinkt oversluiten én profiteren van extra duurzaamheidskorting interessant? Dan start jouw reis bij Woonnu. Elk huis is anders en daarom is het goed om te weten wat passend is in jouw situatie. In 3 duidelijke stappen biedt Woonnu je inzicht in de mogelijkheden voor jouw huis, de uitvoering en het financiële plaatje. Zoals de investeringskosten, de besparingen door lagere hypotheeklasten en energiebesparing en de terugverdientijd.

Stap 1:
Onze gratis verduurzamingscheck geeft je in 3 minuten een indicatie wat jij kunt doen om jouw huis naar een beter label te brengen en hoe je hierdoor je maandlasten kunt verlagen door een lagere hypotheekrente. Woonnu geeft je namelijk een duurzaamheidskorting; hoe beter je label, hoe hoger je hypotheekrentekorting. Bovenop de besparing op je energielasten. Een dubbel financieel voordeel dus! 

Stap 2:
Onze verduurzamingspartner Susteen komt bij je langs voor een zeer nauwkeurig en betrouwbaar duurzaamheidsrapport-op-maat. Dit rapport geeft je zekerheid over:  

  • de investeringskosten (per duurzame maatregel)
  • het te verwachte rendement van de verduurzaming
  • het te behalen nieuwe energielabel 

Met dit duurzaamheidsrapport krijg je inzicht in de rentekorting op je hypotheek en in de verwachte energiebesparing. Een dubbel financieel voordeel dus! Onze verduurzaamheidspartner garandeert zelfs de hoogte van de investeringskosten en het nieuwe energielabel.

Stap 3:
Regel je Woonnu hypotheek met je adviseur en bespreek de mogelijkheden om duurzame maatregelen mee te financieren in je hypotheek. Bij Woonnu kun je voor de meeste verduurzamingsmaatregelen meer lenen, tot 106% van de (markt)waarde van de woning. 

Financiering duurzame maatregelen 

Wist je dat je duurzame maatregelen kunt meefinancieren in je hypotheek en dat bij Woonnu je maandlasten dan toch dalen? Hoe dat zit, leggen we je graag uit in onderstaand rekenvoorbeeld. Uiteraard kun je ook met eigen middelen je duurzame investering financieren. Via Woonnu financier je dan de hoofdsom van je hypotheek en profiteer je direct van onze rentekorting per label. 

Rekenvoorbeeld
Stel je koopt een tussenwoning uit 1973 met standaard dakisolatie, gewoon dubbel glas in de leefruimtes, HR-glas in de slaapruimtes en een HR-ketel. Je hebt hiervoor een hypotheek nodig van € 200.000,- en je gaat je woning verduurzamen met spouwmuurisolatie en zonnepanelen. Deze duurzame maatregelen kosten samen zo’n € 6.500,- en brengt je woning van een energielabel C naar een label A. Je besluit deze investering mee te financieren in je hypotheek. Je neemt hiervoor dus een extra hypotheek en toch dalen je totale woonlasten met € 68,- per maand! 

Hypotheek

Bruto hypotheeklasten per maand*

Woonnu rentekorting per label

Energiekosten per maand**

Totale bruto woonlasten per maand***

Tussenwoning zonder duurzame maatregelen

€ 200.000,-

€ 674,-

- 0,00% voor label C

€ 155,-

€ 829,-

Tussenwoning met duurzame maatregelen

€ 206.500,-

€ 676,-

-0,10% voor label A

€ 85,-

€ 761,-

Besparing op bruto totale woonlasten per maand

€ 68,-

Totale bruto rentevoordeel over rentevaste periode (10 jaar)

€ 2.889,-

* Uitgaande van een bruto jaarinkomen van € 46.000,-, 1,71% rente bij annuïtair (april 2020) 10 jaar rentevaste periode onder NHG, t/m 90%.
** De energiekosten in dit voorbeeld zijn indicatief (bron: milieucentraal.nl). De levensduur van isolatie is meer dan 75 jaar, van zonnepanelen 25 jaar.
*** Woonlasten bestaan o.a. uit evt. servicekosten, reservering voor onderhoud, onroerende zaakbelasting en verzekeringen. In dit voorbeeld zijn alleen de hypotheeklasten en de energiekosten meegenomen. 

Alle bedragen in de tabel zijn afgerond. Aan dit rekenvoorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend.

Adviseur zit met klanten aan keukentafel

Oversluiten geschikt in mijn situatie?

Wil je je hypotheek oversluiten om te profiteren van een gunstigere rente? Bijvoorbeeld omdat je aan het einde van een rentevaste periode gekomen bent. Of misschien past een andere hypotheek inmiddels beter bij je persoonlijke situatie, bijvoorbeeld omdat je je huis graag wilt verduurzamen. Oversluiten naar Woonnu biedt je de volgende voordelen:

  • bij energielabel B (en groener) direct rentekorting bij afsluiten
  • wij helpen je tijdens het verduurzamingstraject
  • adviesrapport met garanties over exacte investering en nieuwe energielabel
  • na verduurzamen rentekorting
  • rentekorting over de totale hypotheek en de hele looptijd
  • maximale leenmogelijkheden om duurzame maatregelen te financieren. 

Vraag je hypotheekadviseur om advies en bepaal samen of oversluiten interessant voor je is. Je huidige hypotheekaanbieder kan namelijk een vergoeding vragen voor misgelopen rente-inkomsten en/of andere voorwaarden stellen aan het aflossen van je hypotheek. Heb je nog geen hypotheekadviseur? Vind met de button hieronder een adviseurs in je buurt uit het netwerk van onafhankelijke adviseurs waarmee we samenwerken.

Waar kunnen we je mee helpen?

Helaas geen resultaten gevonden.