Je huis verduurzamen, waarom eigenlijk?

Goed voor het milieu, je portemonnee en een prettig wooncomfort. Er zijn vele redenen te bedenken waarom het verduurzamen van je huis interessant is. Bovendien ontvang je als eigenaar van een duurzame woning bij Woonnu een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente. Hoe beter je label, hoe hoger je korting!

Man kijkt naar buiten vanaf de keukentafel
Animatie huis met verduurzamingsoplossingen

Waarom is verduurzamen interessant?

Een duurzame woning wordt door Woonnu beloond. Hoe beter je energielabel, hoe hoger je rentekorting. Deze duurzaamheidskorting verlaagt dus je maandelijkse hypotheeklasten. Een dubbele besparing realiseer je door te investeren in duurzame maatregelen en zodoende te besparen op je maandelijkse energielasten. En een duurzaam huis is meer waard. Onderzoek van Altum toont namelijk aan dat investeren in duurzame maatregelen zich vertaalt naar een hogere woningwaarde.

De terugverdientijd van een investering in duurzame maatregelen verschilt per maatregel, maar ligt tussen de 2 en 10 jaar. Voor grotere verbouwingen kan dit langer zijn. Maar die investering zie je terug in de waardestijging van het huis.

Een andere reden om te verduurzamen is dat de overheid wil dat alle huizen in 2050 van het gas af zijn. Dit is een hele verandering, een ‘energietransitie’. Zo’n 95% van alle woningen gebruikt nu namelijk aardgas voor verwarming, warm water en koken. Ieder huishouden moet dus op den duur maatregelen treffen.

Ontdek hoe ook jij kan verduurzamen en besparen

Je kunt je huis op veel verschillende manieren verduurzamen. Maar wat houdt elke maatregel in? Wat zijn de voordelen, de kosten en wat levert het nou eigenlijk op? Woonnu helpt jou graag om deze vragen te beantwoorden.

Duurzaam financieren

Met een goede financiering, een duurzaamheidskorting op je rentetarief en een duurzaamheidsadvies-op-maat van onze onafhankelijke verduurzamingspartner, zorgt Woonnu dat ook jij op een verantwoorde manier duurzaam kunt wonen. Wist je dat je de meeste duurzame maatregelen kunt meefinancieren in je hypotheek en dat bij Woonnu je maandlasten dan toch dalen? Hoe dat zit, leggen we je graag uit in onderstaand rekenvoorbeeld. Uiteraard kun je ook met eigen middelen je duurzame investering financieren. Via Woonnu financier je dan de hoofdsom van je hypotheek en profiteer je van onze rentekorting per label. 

Rekenvoorbeeld

Stel je koopt een tussenwoning uit 1973 met standaard dakisolatie, gewoon dubbel glas in de leefruimtes, HR-glas in de slaapruimtes en een HR-ketel. Je hebt hiervoor een hypotheek nodig van € 200.000,- en je gaat je woning verduurzamen met spouwmuurisolatie en zonnepanelen. Deze duurzame maatregelen kosten samen zo’n € 6.500,- en brengt je woning van een energielabel C naar een label A. Je besluit deze investering mee te financieren in je hypotheek. Je neemt hiervoor dus een extra hypotheek en toch dalen je totale woonlasten met € 68,- per maand! 

Hypotheek

Bruto hypotheeklasten
per maand*

Woonnu rentekorting per label

Energiekosten per maand**

Totale bruto woonlasten per maand***

Tussenwoning zonder duurzame maatregelen

€ 200.000,-

€ 674,-

- 0,00% voor label C

€ 155,-

€ 829,-

Tussenwoning met duurzame maatregelen

€ 206.500,-

€ 676,-

-0,10% voor label A

€ 85,-

€ 761,-

Besparing op bruto totale woonlasten per maand

€ 68,-

Totale bruto rentevoordeel over rentevaste periode (10 jaar)

€ 2.889,-

*     Uitgaande van een bruto jaarinkomen van € 46.000,-, 1,71% rente bij annuïtair (april 2020) 10 jaar
       rentevaste periode onder NHG, t/m 90%.
**   De energiekosten in dit voorbeeld zijn indicatief (bron: milieucentraal.nl). De levensduur van isolatie is
       meer dan 75 jaar, van zonnepanelen 25 jaar.
*** Woonlasten bestaan o.a. uit evt. servicekosten, reservering voor onderhoud, onroerende zaakbelasting
       en verzekeringen. In dit voorbeeld zijn alleen de hypotheeklasten en de energiekosten meegenomen. 
Alle bedragen in de tabel zijn afgerond. Aan dit rekenvoorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend.

Woonnu helpt met de verduurzaming van jouw huis

Naast algemene informatie over duurzame maatregelen, investering(en) en het rendement, helpt Woonnu je ook verder met de mogelijkheden voor jouw huis. Hieronder zie je in 3 stappen jouw mogelijkheden, de uitvoering en je financiële voordelen.

Stap 1:

Onze gratis verduurzamingscheck geeft je in 3 minuten een indicatie wat jij kunt doen om jouw woning naar een label A te brengen, hoeveel je kunt besparen op je energielasten en hoe je je maandlasten nog meer kunt verlagen door een lagere hypotheekrente. Want Woonnu geeft je een duurzaamheidskorting; hoe beter je label, hoe hoger je hypotheekrentekorting. Een dubbel financieel voordeel dus!

Stap 2:

Onze partner Susteen komt bij je langs voor een zeer nauwkeurig en betrouwbaar duurzaamheidsrapport-op-maat. Dit rapport geeft je zekerheid over:

  • de investeringskosten (per duurzame maatregel)
  • het te verwachte rendement van de verduurzaming
  • de totale energiebesparing
  • te behalen nieuwe energielabel

Met een rapport van Susteen krijg je naast de korting op je hypotheek ook inzicht in de verwachte energiebesparing. 

Stap 3:

Regel je Woonnu hypotheek met je adviseur en bespreek de mogelijkheden om duurzame maatregelen mee te financieren in je hypotheek. Woonnu biedt tot 106% financiering voor de meeste verduurzamingsmaatregelen. Heb je nog vragen over duurzaam wonen of de financiering ervan? Kijk dan bij onze veelgestelde vragen.

Waar kunnen we je mee helpen?

Helaas geen resultaten gevonden.