Banner image

Duurzaam huis, profiteer van duurzaamheids-korting!

Je hebt al een duurzaam huis, wat fijn! Sluit je je hypotheek af bij Woonnu, dan profiteer je van een aantrekkelijk rentetarief én ontvang je vanaf energielabel B een rentekorting waarmee Woonnu duurzaam wonen beloont! Misschien kun je je huis nog verder verduurzamen met onze bespaartips? Dit kan zorgen voor nog meer wooncomfort en extra energiebesparing.


Profiteer direct van rentekorting

Heeft jouw droomhuis energielabel A? En ben je op zoek naar een hypotheek? Bij Woonnu ontvang je direct een aantrekkelijke duurzaamheidskorting op je rentetarief. Geef bij je hypotheekaanvraag je energielabel A door aan je adviseur. Dan ontvang je een duurzaamheidskorting van op de hypotheekrente. Wijzigt je label naar A++++ dan krijg je nog een hogere duurzaamheidskorting op je rentetarief.


Je huis nog meer verduurzamen

Ook wanneer je een label A huis hebt, kun je je huis nog verder verduurzamen. Dit kan zorgen voor nog meer wooncomfort en extra energiebesparing. Er zijn veel manieren om dit te doen. Heb je bijvoorbeeld al zonnepanelen, dan is een zonneboiler misschien ook een optie. Of een warmtepomp  om je huis te verwarmen. Woonnu geeft je een overzicht van de duurzame maatregelen. 


Maximaal verduurzamen

De hoogst haalbare trede van duurzaam wonen is de nul-op-de-meter woning. Waar het energieneutrale huis zelf oplevert wat het verbruikt, gaat de nul-op-de-meter woning nog een stapje verder. Hier wordt ook de energie die de bewoners gebruiken opgewekt door het huis. Er staat dus letterlijk 0 op de meter. Meer informatie over een nul-op-de-meter woning vind je hier.


Slimme bespaartips

Wist je dat 98% van je energierekening bestaat uit kosten waar jij invloed op hebt? En dat ongeveer 37% van je energierekening uit je stroomverbruik bestaat? Naast je huis verduurzamen zijn er meer slimme manieren om te besparen op je energielasten:

 

  • check welke apparaten veel energie verbruiken
  • kijk bij de aanschaf van nieuwe apparaten goed naar het energielabel. Al lijkt een label A+ misschien zuinig, inmiddels is dit het minst zuinige label! Label A+++ is momenteel het aller zuinigst.
  • voorkom sluimerend energieverbruik: zet met name oudere apparaten uit i.p.v. op de stand-by stand. Want ook in stand-by stand verbruiken deze apparaten stroom.
  • vervang gloeilampen en halogeenlampen door ledlampen.
  • sluit deuren in huis
  • kies voor de ECO programma’s van je wasmachine en vaatwasser
  • hang je was buiten in plaats van het in de wasdroger te drogen

Door energiezuinig om te gaan met verlichting en apparaten en een bewuste keuze te maken bij de aanschaf van nieuwe apparaten, kun je veel op je energierekening besparen. Dat is goed voor het milieu én voor je portemonnee. Meer handige bespaartips lees je hier