Banner image

Je huis verduurzamen begint hier

Overweeg je om je huis te verduurzamen? Woonnu helpt je graag bij deze transitie! Samen zetten we de stap naar een label A woning en een lagere energierekening! Daarnaast beloont Woonnu elke labelsprong vanaf energielabel B, door je rentekorting te verhogen per energielabel. Een dubbele besparing dus!


Zet vandaag je eerste stap naar het verduurzamen van je huis!

Waar start je verduurzamingsreis en welke maatregelen zijn er nodig om voor jouw woning een beter label te realiseren? Elk huis is anders en daarom is het goed om te weten wat passend is in jouw situatie, de investeringskosten, de besparingen (door lagere hypotheeklasten en energiebesparing) en de terugverdientijd. In 3 duidelijke stappen biedt Woonnu je inzicht in de mogelijkheden voor jouw huis, de uitvoering en de financiële voordelen.  

Stap 1:

Onze gratis verduurzamingscheck geeft je in 3 minuten een indicatie wat jij kunt doen om jouw huis naar een beter energielabel te brengen en hoe je hierdoor je maandlasten kunt verlagen door een lagere hypotheekrente. Woonnu geeft je namelijk een duurzaamheidskorting; hoe beter je label, hoe hoger je hypotheekrentekorting. Een dubbel financieel voordeel dus, bovenop de besparing op je energielasten! 

 

Verduurzamingscheck


Stap 2:

Onze verduurzamingspartner Susteen komt bij je langs voor een zeer nauwkeurig en betrouwbaar duurzaamheidsrapport-op-maat. Dit rapport geeft je zekerheid over:  

  • de investeringskosten (per duurzame maatregel) 
  • het te verwachte rendement van de verduurzaming 
  • te behalen nieuwe energielabel 

Met een duurzaamheidsrapport van Susteen krijg je naast de korting op je hypotheek ook inzicht in de verwachte energiebesparing. Een dubbel financieel voordeel dus! Dit rapport is voor Woonnu klanten gratis bij introductie (normaal € 249,-) en geeft je zekerheid over de exacte investering en het te behalen energielabel vóórdat je de hypotheek aanvraagt.  

Stap 3:

Regel je Woonnu hypotheek met je adviseur en bespreek de mogelijkheden om duurzame maatregelen mee te financieren in je hypotheek. Woonnu biedt tot 106% financiering voor de aankoop van je woning en de daarvoor in aanmerking komende verduurzamingsmaatregelen.


Financiering duurzame maatregelen 

Het kabinet heeft de subsidiemogelijkheden voor het verduurzamen van je huis uitgebreid. Goed nieuws! Op deze manier wordt duurzaam wonen voor meer mensen haalbaar en betaalbaar. Maar je kunt bij Woonnu de duurzame maatregelen ook meefinancieren in je hypotheek terwijl je maandlasten dan toch dalen. Hoe dat zit, leggen we je graag uit in onderstaand rekenvoorbeeld. Uiteraard kun je ook met eigen middelen je duurzame investering financieren. Via Woonnu financier je dan de hoofdsom van je hypotheek en profiteer je direct van onze rentekorting per label. 

Rekenvoorbeeld

Stel je koopt een tussenwoning uit 1973 met standaard dakisolatie, gewoon dubbel glas in de leefruimtes, HR-glas in de slaapruimtes en een HR-ketel. Je hebt hiervoor een hypotheek nodig van € 200.000,- en je gaat je woning verduurzamen met spouwmuurisolatie en zonnepanelen. Deze duurzame maatregelen kosten samen zo’n € 6.500,- en brengt je woning van een energielabel C naar een label A. Je besluit deze investering mee te financieren in je hypotheek. Je neemt hiervoor dus een extra hypotheek en toch dalen je totale woonlasten met € 68,- per maand! 


 

Hypotheek

Bruto hypotheeklasten
per maand*

Woonnu rentekorting per label Energiekosten per maand** Totale bruto woonlasten per maand***
Tussenwoning zonder
duurzame maatregelen
€ 200.000,- € 674,- - 0,00% voor label C € 155,- € 829,-
Tussenwoning met
duurzame maatregelen
€ 206.500,- € 676,- -0,10% voor label A

€ 85,-

€ 761,-
Besparing op bruto totale
woonlasten per maand
€ 68,-        
Totale bruto rentevoordeel over
rentevaste periode (10 jaar)
€ 2.889,-        

*     Uitgaande van een bruto jaarinkomen van € 46.000,-, 1,71% rente bij annuïtair (april 2020) 10 jaar
       rentevaste periode onder NHG, t/m 90%.
**   De energiekosten in dit voorbeeld zijn indicatief (bron: milieucentraal.nl). De levensduur van isolatie is
       meer dan 75 jaar, van zonnepanelen 25 jaar.
*** Woonlasten bestaan o.a. uit evt. servicekosten, reservering voor onderhoud, onroerende zaakbelasting
       en verzekeringen. In dit voorbeeld zijn alleen de hypotheeklasten en de energiekosten meegenomen. 
Alle bedragen in de tabel zijn afgerond. Aan dit rekenvoorbeeld kunnen geen rechten worden ontleend.