Centrale verwarming

Combiketels verwarmen je huis en verzorgen je warmwatervoorziening. Nieuwere ketels gebruiken warmte efficiënter t.o.v. gewone combiketels, waardoor je met een HR++ ketel 15-30% op je gaskosten bespaart, in vergelijking met een gewone cv-ketel. Daarnaast is de uitstoot van CO2 en stikstofdioxide lager wat ten goede komt aan het milieu.

 

Aardgas gaat stap voor stap uit woningen verdwijnen. Duurzame energie voor verwarming en warm water komt ervoor in de plaats. Een alternatief voor een traditionele hr-ketel of cv-ketel is een warmtepomp of een zonneboiler.

Een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater. Deze warmte wordt door de warmtepomp gebruikt om het water in je radiatoren en/of vloerverwarming te verwarmen. Hierdoor bespaar je enorm op gas. Lees meer.

Een zonneboiler zet UV-straling van de zon om in energie. Deze energie wordt vervolgens gebruikt om water op te warmen. Een zonneboiler is een manier om je eigen douche en/of verwarmingswater duurzaam op te warmen. Hierdoor hoeft je CV-ketel minder water op te warmen en gebruik je gemiddeld 50% minder energie voor warm water! Lees meer.


HR++ cv-ketel

HR++ cv-ketel

Een HR++ cv-ketel is zuiniger en duurzamer dan een gewone cv-ketel. Dit komt doordat de warmte efficiënter wordt gebruikt. Met een hoogrendementsketel wordt het water van de verwarming en het tapwater zeer efficiënt verwarmd. Dat betekent dat voor dezelfde hoeveelheid warmte minder gas nodig is.

 

Hoe werkt een HR++ cv-ketel?

Het verschil met een gewone cv-ketel is dat er minder warmte verloren gaat en dat de warmte efficiënter wordt gebruikt. Om die reden verbruikt een HR++ cv-ketel bijna een kwart minder energie. Daarnaast is de uitstoot van CO2 en stikstofdioxide lager wat ten goede komt aan het milieu.

 

HR++ cv-ketel voor jou?

Vooral als je een wat oudere ketel hebt is een HR++ cv-ketel heel interessant. Wanneer je ketel ouder is dan 10 jaar verbruikt de ketel onnodig veel gas en behoeft de oude cv-ketel meer onderhoud. Met een HR++ cv-ketel bespaar je op onderhoudskosten. Een moderne ketel werkt optimaal samen met slimme thermostaten, warmtepompen en zonneboilers waarmee je mogelijk nog meer voordeel kunt behalen.