Zonnepanelen

Zonnepanelen zetten zonlicht om naar stroom. Deze stroom kun je zelf gebruiken en hoef je niet meer af te nemen van je energiemaatschappij. Zo bespaar je op je energierekening. Daarvoor hoeft de zon niet fel te schijnen. Ook op een bewolkte dag leveren jouw panelen elektriciteit. Zonnepanelen bieden je veel voordelen:

 

  • een lagere energierekening en minder CO²-uitstoot
  • een hogere woningwaarde
  • én een relatief korte terugverdientijd

Je huis is het meest geschikt voor zonnepanelen als je een dak hebt op het zuiden. Maar oost-, zuidoost-, zuidwest- en westelijk gelegen daken leveren vaak ook genoeg op!

 

Hoe werken zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn duurzaam: ze zetten zonne-energie om in stroom. De Nederlandse zon is uitstekend geschikt om stroom mee op te wekken. De populairste zonnepanelen zetten 12 tot 16 procent van het zonlicht dat erop valt om in elektriciteit. In 2 tot 3 jaar heeft een zonnepaneel al meer CO²-uitstoot bespaard dan het kostte om het paneel te maken. Daarna leveren je zonnepanelen nog 22 jaar milieuwinst!

 

Zonnepanelen interessant voor jou?

Zonnepanelen zijn voor jou als huiseigenaar een interessante investering: zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Je bent minder afhankelijk van de prijzen van energiemaatschappijen en je bespaart direct veel op je maandlasten. Investeren in zonnepanelen geeft een rendement dat vergelijkbaar is met 6% op een spaarrekening. Bovendien wordt je huis meer waard. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat kopers bereid zijn om meer geld te betalen voor een huis met zonnepanelen dan een huis zonder.

 

Btw op zonnepanelen terugvragen

Sinds 2018 kunnen ook particulieren de btw op aanschaf en installatie van zonnepanelen terugvragen van de Belastingdienst. Onze partner Susteen helpt graag met persoonlijk advies over zonnepanelen. Vul de volledige verduurzamingscheck in, laat je gegevens achter en Susteen neemt contact op voor het inplannen van een afspraak.

 

Wist je dat?

Je met een set van 10 zonnepanelen op je dak zo'n 1250 kilo CO² per jaar bespaart!