Woonnu hypotheekproducten

Woonnu heeft hypotheken voor je met heldere en eenvoudige voorwaarden. Het is belangrijk dat je begrijpt welke mogelijkheden er zijn en of de hypotheek zowel nu als in de toekomst past bij jouw persoonlijke situatie. Je hypotheekadviseur helpt je bij het maken van deze keuze. Om goed voorbereid te zijn op je adviesgesprek, laten we je hieronder alvast kennis maken met de verschillende producten van Woonnu.


Wat is een hypotheek?

Een hypotheek sluit je af voor de aankoop van je woning. Deze lening moet je terug betalen in de vorm van maandelijkse aflossing of aan het einde van de looptijd. Als vergoeding voor het bedrag dat je hebt geleend, betaal je rente. De hoogte van de rente bij Woonnu is afhankelijk van de actuele rentestand, de gekozen periode om de rente vast te zetten, de hoogte van je hypotheek ten opzichte van de waarde van je woning en je energielabel. Je hypotheeklasten bestaan dus uit rente en aflossing.

 


Hypotheekvormen

Woonnu biedt drie verschillende hypotheekvormen: een annuïteiten, lineaire en aflossingsvrije hypotheek. De kenmerken, doelgroep en risico’s worden hier omschreven per hypotheekvorm.


Annuïteiten hypotheek

 • Je betaalt maandelijks een vast bedrag (zolang je rentetarief niet verandert)
 • Het maandbedrag bestaat uit een rentedeel en een aflossingsdeel. In het begin is het aflossingsdeel klein en het rentedeel groot. Geleidelijk wordt het rentedeel kleiner
 • Er is geen restschuld aan het einde van de looptijd
 • Door de hypotheekrenteaftrek heb je lagere nettolasten in het begin van de looptijd
 • De totale lasten over de hele looptijd zijn hoger dan bij een lineaire hypotheek


Lineaire hypotheek

 • Je lost maandelijks een vast bedrag af
 • De rentekosten dalen iedere maand omdat de hypotheekschuld afneemt
 • Je hebt geen restschuld aan het einde van de looptijd
 • De totale lasten over de gehele looptijd zijn lager dan bij een annuïteitenhypotheek
 • In het begin heb je hogere maandlasten dan bij een annuïteitenhypotheek


Aflossingsvrije hypotheek

 • Je lost tijdens de looptijd niet af
 • Je betaalt tijdens de looptijd alleen rente
 • Je hebt een vast maandbedrag tot het einde van de rentevaste periode
 • Je kunt maximaal 50% van de marktwaarde je huis lenen met een aflossingsvrije hypotheek
 • Je bouwt geen vermogen op
 • Je lost aan het eind van de looptijd de volledig hypotheek in één keer af 


Bouwdepot

Bij een bouwdepot krijg je een gedeelte van de hypotheek nog niet uitbetaald. Dit gedeelte zetten wij apart en gebruik je bijvoorbeeld voor een verbouwing van jouw woning. Je kunt dit geld gebruiken door rekeningen van bijvoorbeeld bouwmaterialen of aannemers bij ons in te dienen. Als jouw hypotheek een bouwdepot heeft lees je in jouw offerte welke afspraken hiervoor gelden.


Overbruggingshypotheek

Een overbruggingshypotheek kan je gebruiken om een nieuwe woning te kopen voordat je jouw oude woning hebt verkocht. Met de overbruggingshypotheek kun je de periode tussen het kopen van een nieuwe woning en het verkopen van jouw oude woning overbruggen.


Combinatie

Deze soorten hypotheek kunnen gecombineerd worden. Jouw hypotheek kan bijvoorbeeld voor een gedeelte een lineaire hypotheek zijn en voor een gedeelte een aflossingsvrije hypotheek. Als je verschillende soorten hypotheken hebt, noemen wij die verschillende soorten “leningdelen”. Voor elk leningdeel kunnen aparte afspraken gelden, bijvoorbeeld over rente en terugbetalen.


400Px Rente

Tussentijds je rente wijzigen

Is je rentevaste periode nog niet afgelopen, maar wil je wel profiteren van de huidige lagere hypotheekrente? Dan kun je kiezen voor een tussentijdse renteaanpassing.


400Px Te Koop

Hypotheek en hypotheekrente meenemen bij verhuizing

In sommige gevallen mag je jouw hypotheek meenemen naar een nieuwe woning. Dit noemen wij de meeneemregeling. Je kan van de meeneemregeling gebruik maken als je aan de bepaalde voorwaarden voldoet.


400Px Kosten Over Tijd

Rentemiddeling

Een tussentijdse renteaanpassing met rentemiddeling is niet mogelijk bij Woonnu.